Bakom kulisserna...
Jag tänkte visa er hur vi har det när vi är på jobbet, enjoy....

Alla fik borde ha en egen huskatt, här är vår. Hon heter Nussie (se så hon njuter, hon ler t.o.m.).

Aina och jag jobbar på att få löken i stekpannan utan att något ska hamna på golvet ;)

Här har vi Mathias. Vi brukar kalla honom "lille vän", vilket han inte uppskattar så värst mycket. Han vill hellre bli kallad "lille man". Det kan inte vara lätt för en 16-årig liten gut att jobba tillsammans med fyra kvinnor, haha!!!

Här har vi boss nr 1 även kallad Lill, och hon förbereder sig till att börja grädda våfflor.

Nämen titta här har vi boss nr 2, dvs Aina. Hon passar på löken så att den inte bränns vid (eller nåt sådant;).

Här har vi en tjej som alltid är på språng. Sara står mest i kassan och springer då och då in i köket för att prata av sig med oss på köket.

Det händer väldigt sällan att Sara står vid spisen oc lagar mat. Därför var jag tvungen att dokumentera detta. T.o.m. så att Aina är i extas att se Sara vid spisen ;)

Så ja, nu är hon i sitt rätta element, phuu...

Den så kallad rökrutan, låt frasen en bilder säger mer än 1000 ord tala för sig själv...

Här har vi köksavdelningen med spisen och den extra stekplattan (även kallad Herr Nilsson, detta pga att norrbaggarna tycker ordet fritös är ett så roligt namn att de var tvugna att döpa den stora stekpannan till Herr Nilsson. Och de tycker vi svenskar är konstiga!) I vilket fall så har man lagat ett ex antal middagar på dessa!

Här är diskavdelningen, är något trött på att diska!!!! Men man har iallafall sjöutsikt när man diskar, alltid nåt!
- Vad tillagar vi då på köket?
- jo bland annat detta:

Som du ser på lappen är detta kall sei. Det är en lokal maträtt. Som namnet beskriver så är det sei som har blivit kokad med lite gojs som man sedan låter stå i kylen under natten och serveras kall med potatis agurksallad och spiskad römme. Hungrig någon?
En annan lokal rätt hittar vi här:

Till skilland från den andra rätten serveras denna mösbrömlefse (den heter så) varm. Dessutom är den rätt väldigt söt. Denna darling innehåller brunost, socker och mjölk som kokas samman (det beige/bruna på bilden) detta bres på en lefsa och sedan tar man en liten klick römme (det vita) som man strör lite socker över. Som grädde på moset smetar man på lite smör på. klanske låter oätligt men det ska då sägas att vi har denna sommar sålt närmare 2500 sådana här.
En annan sak som går åt en massa av är ketchup... jag tycker vi fyller de där ketchupflaskorna dagarna i ända. Men vid närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt när man får in sådana här tallrikar efter matgäster:

Nä nog med bilder bakom kulisserna.
Nu är det bara en arbetsvecka kvar innan jag drar hem till fina Sverige:) Och så här ser den ut:

Kos dokker!

Alla fik borde ha en egen huskatt, här är vår. Hon heter Nussie (se så hon njuter, hon ler t.o.m.).

Aina och jag jobbar på att få löken i stekpannan utan att något ska hamna på golvet ;)

Här har vi Mathias. Vi brukar kalla honom "lille vän", vilket han inte uppskattar så värst mycket. Han vill hellre bli kallad "lille man". Det kan inte vara lätt för en 16-årig liten gut att jobba tillsammans med fyra kvinnor, haha!!!

Här har vi boss nr 1 även kallad Lill, och hon förbereder sig till att börja grädda våfflor.

Nämen titta här har vi boss nr 2, dvs Aina. Hon passar på löken så att den inte bränns vid (eller nåt sådant;).

Här har vi en tjej som alltid är på språng. Sara står mest i kassan och springer då och då in i köket för att prata av sig med oss på köket.

Det händer väldigt sällan att Sara står vid spisen oc lagar mat. Därför var jag tvungen att dokumentera detta. T.o.m. så att Aina är i extas att se Sara vid spisen ;)

Så ja, nu är hon i sitt rätta element, phuu...

Den så kallad rökrutan, låt frasen en bilder säger mer än 1000 ord tala för sig själv...

Här har vi köksavdelningen med spisen och den extra stekplattan (även kallad Herr Nilsson, detta pga att norrbaggarna tycker ordet fritös är ett så roligt namn att de var tvugna att döpa den stora stekpannan till Herr Nilsson. Och de tycker vi svenskar är konstiga!) I vilket fall så har man lagat ett ex antal middagar på dessa!

Här är diskavdelningen, är något trött på att diska!!!! Men man har iallafall sjöutsikt när man diskar, alltid nåt!
- Vad tillagar vi då på köket?
- jo bland annat detta:

Som du ser på lappen är detta kall sei. Det är en lokal maträtt. Som namnet beskriver så är det sei som har blivit kokad med lite gojs som man sedan låter stå i kylen under natten och serveras kall med potatis agurksallad och spiskad römme. Hungrig någon?
En annan lokal rätt hittar vi här:

Till skilland från den andra rätten serveras denna mösbrömlefse (den heter så) varm. Dessutom är den rätt väldigt söt. Denna darling innehåller brunost, socker och mjölk som kokas samman (det beige/bruna på bilden) detta bres på en lefsa och sedan tar man en liten klick römme (det vita) som man strör lite socker över. Som grädde på moset smetar man på lite smör på. klanske låter oätligt men det ska då sägas att vi har denna sommar sålt närmare 2500 sådana här.
En annan sak som går åt en massa av är ketchup... jag tycker vi fyller de där ketchupflaskorna dagarna i ända. Men vid närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt när man får in sådana här tallrikar efter matgäster:

Nä nog med bilder bakom kulisserna.
Nu är det bara en arbetsvecka kvar innan jag drar hem till fina Sverige:) Och så här ser den ut:

Kos dokker!